ONTWIKKELING

Een leven lang leren

Er zit nog zoveel potentieel in mensen verborgen. Gezien het tempo waarmee alles om ons heen verandert en de impact hierop op banen en daarmee mensen, is het zaak dat iedereen zich bewust is van zijn potentieel en anders kijkt naar werk. Wij willen iedereen, ongeacht leeftijd en niveau, aanmoedigen om zichzelf en daarmee hun toekomst op te blijven poetsen en kansen te grijpen die werkgevers bieden op het gebied van scholing.

Wij combineren onze kennis van de arbeidsmarkt, banen en werkgevers met kennis van onderwijsinstellingen. Wij begrijpen heel goed dat niet iedereen meer zit te wachten op leslokalen, toets- en examenstress! Wij hebben ons dan ook niet voor niets gevestigd in het Onderwijs Innovatie Centrum "De Meshallen" in Wijchen. We delen graag onze kennis, ervaring en inzichten op het gebied van onderwijs.

18-FHF(crop)

Training en workshops   

Wij begeleiden organisaties, teams en professionals in de ontwikkeling van hun persoonlijke, team- of leiderschaps-EQ. Maar ook thema’s als Nieuw Leiderschap, Talentmanagement, Zelforganisatie, het Goede Gesprek, Duurzame Inzetbaarheid, Werkgeluk en Vitaliteit. In interactieve workshops gaan managers/medewerkers zelf actief aan de slag. Stapsgewijs worden mensen geraakt en leiden wij hen naar het besef dat ze verantwoordelijk zijn voor persoonlijke ontwikkeling in combinatie met een gezonde work-life balance. Workshops worden klant-specifiek opgezet, het is maatwerk. Wij werken graag met HR-afdelingen in co-creatie aan de verandering in mindset en de te nemen stappen in de toekomst. Voor elke werkgever ligt het vertrekpunt ergens anders. Maar allen willen organisatiedoelen verbinden met persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

 

 

Het Goede Gesprek

In deze workshop dagen wij deelnemers uit om met oprechte interesse naar zichzelf, de ander en de veranderde wereld te kijken en we laten ze ervaren hoe je "het Goede Gesprek" krachtig voert.

Het krachtig! ontwikkeltraject is praktisch en doelgericht en is zowel individueel als in groepsverband in te zetten. Uiteraard wordt ieder traject, afhankelijk van de vraag, op maat gemaakt.

De thema's kunnen bijvoorbeeld zijn: werving & selectie, onboarden, binden & boeien, verzuim, klantgerichtheid, teameffectiviteit, leiderschap of beter samenwerken.

Kortom leer "het Goede Gesprek" krachtig en met oprechte interesse voeren!

Gedoe op de werkvloer  

In deze workshop wordt het thema gedoe en conflict op de werkvloer behandelt in relatie tot het eigenaarschap van het individuele teamlid.

Sluimerend gedoe op de werkvloer en het effect op individuele talentontwikkeling, werksfeer, teamsamenwerking, nakomen van afspraken en het behalen van doelen. Hoe dit gedoe op een positieve en effectieve manier omgebogen kan worden, hoe men conflictvaardig wordt en onderliggende drempels naar boven komen, wordt door een praktisch Stuurkompas inzichtelijk gemaakt. Interactief, richtinggevend, gewapend middels handvatten met een andere kijk op gedoe als resultaat.

 

 

 

Werkgeluk

Voor zowel werkgevers als werknemers een belangrijk thema wat mogelijk de essentie is voor een gezond werkklimaat. Naast waardecreatie en rendement gaat het over autonomie, engagement en flow. Het verhogen van de arbeidsproductiviteit in relatie tot de kwaliteit van leven start bij pakken van zelfregie en zelfonderzoek.

Ergens op het snijvlak van waar je van houdt, waar je goed in bent, waar je voor betaald kunt worden en wat de wereld nodig heeft, bevindt zich jouw passie. In deze training word je stapsgewijs meegenomen in het thema werkgeluk maar wordt er ook een appèl gedaan op je zelfstartend vermogen door middel van concrete en praktische handvatten.

D.I. Yourself  

De snel veranderende arbeidsmarkt is momenteel in the lead en veel werknemers worden regelmatig geconfronteerd met de gevolgen. Banen verdwijnen, organisatiestructuren wijzigen, innovaties, demografie, digitalisering, wetswijzigingen en nieuwe samenwerkingsverbanden hebben directe en indirecte gevolgen voor de bedrijfsvoering, het arbeidspotentieel en de productiviteit. Helaas “overkomt” het werknemers op structurele basis en worden zij onaangenaam verrast. Gelukkig is er een oplossing: duurzame inzetbaarheid. Het belang van werken aan de eigen inzetbaarheid, het prikkelen van de bewustwording bij de werknemers alsmede het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor het goede gesprek met de leidinggevende zijn belangrijke uitgangspunten hierbij. Oftewel we gaan er samen voor zorgen dat de werknemer in the lead komt en blijft. In deze interactieve workshop gaan we in op de bouwstenen van duurzame inzetbaarheid, de ontwikkelingen, het waarom en vooral wat je zelf kan doen en waar je kan beginnen.

 

 

 

Ga staan voor je talent!

Het leven is een grote pitch. Op het werk, op het schoolplein, tijdens een avondje uit en zelfs thuis. Ben je klaar voor het grote podium?

Leer hoe je jezelf krachtig en met passie op een authentieke wijze presenteert. Een minuut zegt meer dan duizend woorden.